Zeytinyağlı
Limon Kreması


Malzemeler: Hazırlanışı:
   
3 yumurta ( oda sıcaklığında olmalı) - Zeytinyağı hariç diğer tüm malzemeleri bir arada blender ile çırpınız. Blenderınız yoksa 4. maddeye geçiniz.
½ su bardağı şeker - 4 dakika boyunca blenderın en yüksek ayarıyla çırpmaya devam ediniz.
½ limon suyu - Blendırınızla en yüksek ayarda çırpmaya devam ederken karışımın üzerine zeytinyağını ekleyin, 90 – 105 saniye kadar çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş krema kıvamına geldiğini göreceksiniz.
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi - Eğer Blenderınız yoksa. Pürüzsüz ve köpüklü oluncaya kadar karıştırın. Daha sonra içerisine zeytinyağını koyup kaynatmaya başlayın. Çukur bir kaba kaynamış olan karışımı yavaşça dökün ve koyulaşana kadar karıştırın.
½ çay kaşığı vanilya özü - Limon kreması 3 gün boyunca buzdolabında veya daha uzun depolama için buzlukta dondurulabilir. Buzu eridiğinde ilk günkü gibi  krema kıvamına gelecektir.
½ su bardağı sızma zeytinyağı