Malzemeler: | Hazırlanışı: |
3 yumurta ( oda sıcaklığında olmalı) | - Zeytinyağı hariç diğer tüm malzemeleri bir arada blender ile çırpınız. Blenderınız yoksa 4. maddeye geçiniz. |
½ su bardağı şeker | - 4 dakika boyunca blenderın en yüksek ayarıyla çırpmaya devam ediniz. |
½ limon suyu | - Blendırınızla en yüksek ayarda çırpmaya devam ederken karışımın üzerine zeytinyağını ekleyin, 90 – 105 saniye kadar çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş krema kıvamına geldiğini göreceksiniz. |
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi | - Eğer Blenderınız yoksa. Pürüzsüz ve köpüklü oluncaya kadar karıştırın. Daha sonra içerisine zeytinyağını koyup kaynatmaya başlayın. Çukur bir kaba kaynamış olan karışımı yavaşça dökün ve koyulaşana kadar karıştırın. |
½ çay kaşığı vanilya özü | - Limon kreması 3 gün boyunca buzdolabında veya daha uzun depolama için buzlukta dondurulabilir. Buzu eridiğinde ilk günkü gibi krema kıvamına gelecektir. |
½ su bardağı sızma zeytinyağı |
Zeytinyağlı
Limon Kreması
