Annem Denetimde Karabiber - Zerdeçal - 70gr
KARABİBER - ZERDEÇAL ( Blackpepper - Turmeric)
İçindekiler: Karabiber, Zerdeçal
KARABİBER (Blackpepper)
Karabiber, yılın zamanına bağlı olarak Hindistan, Endonezya ve Vietnam kaynaklıdır, ancak Malezya ve Brezilya’da da yetişmeye başlamıştır.
ZERDEÇAL (Turmeric)
Zerdeçal, Zencefil familyasından yapraklı bir bitki olan Curcumalonga’nın kökünden elde edilir. Hindistan, Zerdeçal’ın dünyadaki ana üreticisidir. Aynı zamanda Vietnam ve Hindistan’da da yetişmektedir.
MUTFAKLARDA
Her tip yemeklerinizin içine Karabiber- Zerdeçal Çeşnisini katabilirsiniz.
SAĞLIK
Zerdeçal için yapılan çalışmalarla, curcuminin kolesterol düşürücü, anti-diyabetik anti-enflamatuar , anti-oksidan özellikleri kanıtlanmış sonraki yıllarda da , curcuminin anti-kanser aktivite gösterdiği in vitro ve in vivo olarak ortaya konulmuştur. Zerdeçal ve aktif maddesi kurkumin;
Sindirime yardımcı olmakta,
Kas ve eklem inflamasyonunun önlenmekte
Vücutta oluşabilecek inflamasyonu engellemekte,
Kanserin önlenmesinde,
Alzheimer gibi hastalıklarda,
Cilt ve ciltte oluşabilecek hastalıkları önlemeye yardımcı olabilmektedir.
Düz kas hücrelerinin çoğalmasını bastırmakta,
Tromboz riskinin azalmasını sağlamakta,
Damar içinde yağ oluşumunu azaltmakta,
Düşük dansiteli lipoprotein oksidasyonunu önlemekte
Homosisteinden kaynaklı endotel disfonksiyonu durdurmaktadır. Kurkimin, HDL kolesterolü yükseltmekte,
LDL, TG ve total kolesterolü ise düşürücü etkisi olduğundan dolayı kan lipid düzeylerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
Zerdeçal (Curcuma longa L.)’den izole edilen bileşenlerin güçlü bir antioksidan etki gösterdiği ve lipit oksidasyonu üzerinde oldukça önemli olduğu ve lipit oksidasyonu önlemede vitamin E’den daha etkili olduğu bildirilmiştir.
Zerdeçal bitkisinin yapraklarının B1, B3 ve B9 vitaminleri, β-karoten, A, E, C vitamin miktarları, GSH, GSSG ile serbest radikal temizleme etkisi, toplam fenolik ve flavonoit konsantrasyonları sayesinde total antioksidan kapasitesi bakımından oldukça zengin bir bitki olduğu söylenebilir.
Curcumin tek başına alındığında insan vücudunda çok az oranda emilmekte ve bağırsaklardan hızla atılmaktadır.
Bu nedenle, Curcuminin biyo yararlanımını artıracak maddeler konusunda bir çok araştırma yapılmış, karabiberde bulunan piperinin curcuminin emilimini %2000 (20 kat) artırabildiği tespit edilmiştir.
Yine bilimsel araştırmalar göstermektedir ki, karabiberin etken maddesi piperin emilimi zor olan maddelerin emilimini artırmaktadır.
- Ağır metalden arındırılmıştır.
- Manyetik tozdan arındırılmıştır.
- Fiziksel temizliği maksimum derecede yapılmıştır.
- Saf Uçucu Yağları kaybedilmeden üretilmiştir.
- Gluten testinden geçmiştir. Gluten Free sertifikalı baharat fabrikasında üretilmiştir (Amerika ve Avrupa Standartları olan max.20 ppm in altındadır).
- GDO suzdur. (GMO Free).
- Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları ile üretilmiştir.
- Üretim ve öğütme sırasında herhangi bir ışıl işlem görmemiştir.
- Sterildir.