Malzemeler: | Hazırlanışı: |
2 ½ kuru makarna | 1- Önce makarnayı talimatlarına göre haşlayın ve bir kenara koyup soğumasını bekleyin. |
Ispanak | 2- İyi bir bıçakla ya da doğrama robotuyla kişniş ve ıspanağı iyice doğrayın. ( parçaları küçük küçük olmalı. ) |
1 demet kişniş | 3- Bir kaba doğranmış yeşillikleri ve doğranmış soğan, sarımsakları ekleyin. Sonra domates, avokado ve haşlanmış nohutları ekleyip hazırda bekleyen makarnanın üzerine dökün. Ardından sos karışımını da üzerine ekleyip iyice karıştırın. |
¼ soğan ince doğranmış | 4- 10 – 15 dakika buzdolabında bekletin ve servise hazır hale getirin. Afiyet olsun… |
İnce doğranmış 2 diş sarımsak | |
Doğranmış 2 avokado | |
1 kap haşlanmış nohut | |
1 kap kiraz domates | |
Sos için; | |
2 küçük limon suyu | |
1 limon kabuğu rendesi | |
2 tatlı kaşığı zeytinyağı | |
2 tatlı kaşığı hardal | |
½ çay kaşığı kimyon | |
Tuz ve karabiber |