Ev Yapımı
Ketçap


Malzemeler: Hazırlanışı:
   
¼ su bardağı Aterna Taş Baskı Zeytinyağı - Kırmızı soğanı doğrayıp, tuz ve 2 çorba kaşığı Aterna Taş Baskı Zeytinyağıyla kavurun.
3 dilimlenmiş diş sarımsak  - Küçük bir kesenin içine kekik, biber, kişniş ve rezeneyi koyun.
1 doğranmış kırmızı soğan - Pekmez, sirke ve baharat kesesini kavurduğunuz soğanların içerisine ekleyin.
3 çay kaşığı tuz - Domatesi, suyu ve şekeri de ekleyip kaynatın, kaynadıktan sonra 2 saat boyunca düşük ateşte pişirin.
Yaklaşık 14-16 kutu püre domates  - Daha sonra keseyi tencerenin içinden çıkarın.
1 ½ su bardağı su - Pişmiş olan ketçabınızı blender yardımıyla iyice püre haline getirin.
1 su bardağı şeker  
2 yemek kaşığı pekmez  
1 bardak beyaz balzamik  
1 demet kekik  
1 tutam karabiber  
1 tutam kişniş tohumu   
1 tutam rezene tohumu