Malzemeler: | Hazırlanışı: |
¼ su bardağı Aterna Taş Baskı Zeytinyağı | - Kırmızı soğanı doğrayıp, tuz ve 2 çorba kaşığı Aterna Taş Baskı Zeytinyağıyla kavurun. |
3 dilimlenmiş diş sarımsak | - Küçük bir kesenin içine kekik, biber, kişniş ve rezeneyi koyun. |
1 doğranmış kırmızı soğan | - Pekmez, sirke ve baharat kesesini kavurduğunuz soğanların içerisine ekleyin. |
3 çay kaşığı tuz | - Domatesi, suyu ve şekeri de ekleyip kaynatın, kaynadıktan sonra 2 saat boyunca düşük ateşte pişirin. |
Yaklaşık 14-16 kutu püre domates | - Daha sonra keseyi tencerenin içinden çıkarın. |
1 ½ su bardağı su | - Pişmiş olan ketçabınızı blender yardımıyla iyice püre haline getirin. |
1 su bardağı şeker | |
2 yemek kaşığı pekmez | |
1 bardak beyaz balzamik | |
1 demet kekik | |
1 tutam karabiber | |
1 tutam kişniş tohumu | |
1 tutam rezene tohumu |