Balkabağı
Çorbası


Malzemeler: Hazırlanışı:
   

3 Dilim Balkabağı
1 Adet Havuç

1 Adet Patates
1 Adet Soğan
3 Diş sarımsak
Aterna Natürel Birinci Sızma Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
Aterna 16 Mesh 35.000 HU Kırmızı Pul Biber
1/4 çay kaşığı Aterna Toz Karabiber
1/2 çay kaşığı Aterna Zerdeçal
1/5 çay kaşığı Aterna Toz Beyazbiber

2 litre su

1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
Aterna Kabuksuz Kabak Çekirdeği

Kabakları temizleyip yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın
Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave edip kaynatın
Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı tavada Aterna Zeytinyağı ile çevirip tencereye ilave ediniz.
Bir bardak et suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
Bu karışımı  blendırdan geçirdikten sonra; sütü ve diğer baharatlarınızı ilave edin. 
Kısık ateşte beş dakika daha kaynattıktan sonra  çorbanız servise hazır. Kaselere aldığınız çorbanızın üzerine koyacağınız  kabak çekirdekleri ile hem görüntü hem lezzet hemde sağlık festivali yaratmış olacaksınız.