Toz Tarçın - 70gr
ÖĞÜTÜLMÜŞ TARÇIN (Ground Cinnamon)
Tarçın, tarçın familyasında çeşitli defne ağaçlarının kurutulmuş kabuğudur. Tarçın, Vietnam, Srilanka ve Endonezya’da yetişmektedir. Eski Mısır'a kadar uzanan bir baharattır. Eskiden nadir ve çok değerliydi ve krallar için uygun bir hediye olarak kabul edilirdi.
MUTFAKLARDA
Keklerde, bisküvilerde ve tatlılarda kullanılmaktadır. Tarçın aynı zamanda Ortadoğu’nun lezzetli tavuk ve kuzu yemeklerinde de kullanılır. Amerikan mutfağında, genellikle elmalar ile eşleştirilse bile ve diğer meyve ve tahıl yemeklerinde de bolca kullanılmaktadır.
SAĞLIK:
26 baharatın antioksidan aktivitesini karşılaştıran bir çalışmada, tarçın açık kazanan olarak sarıldı, hatta sarımsak ve kekik gibi "süper yiyeceklerin" önüne geçti. Aslında, tarçın doğal bir gıda koruyucu olarak kullanılabilecek kadar güçlüdür. Anti-inflammatory dir. Tip 2 diyabetli kişilerde yapılan çalışmalarda, günde 1 gram veya yaklaşık yarım çay kaşığı tarçın, kan değerleri üzerinde yararlı etkilere sahip olduğu göstermiştir. Ayrıca toplam kolesterol değerlerinde, “kötü” LDL kolesterol ve trigliserit seviyelerini azaltırken “iyi” HDL kolesterol seviyesinin sabit kaldığı gözlemlenmiştir. Ayrıca tarçının nörodejeneratif hastalıklar üzerinde faydalı etkiye sahip olduğu belirtilir.
Ağır Metal Testinden geçmiştir.
Manyetik tozdan arındırılmıştır.
Fiziksel temizliği maksimum derecede yapılmıştır.
Saf Uçucu Yağları kaybedilmeden üretilmiştir.
Gluten testinden geçmiştir. Gluten Free sertifikalı baharat fabrikasında üretilmiştir (Amerika ve Avrupa Standartları olan max.20 ppm in altındadır).
GDO suzdur. (GMO Free).
Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları ile üretilmiştir.
Üretim ve öğütme sırasında herhangi bir ışıl işlem görmemiştir.
Sterildir.