Zerdeçal - 70gr
ZERDEÇAL (Turmeric)
Zerdeçal, Zencefil familyasından yapraklı bir bitki olan Curcumalonga’nın kökünden elde edilir. Hindistan, Zerdeçal’ın dünyadaki ana üreticisidir. Aynı zamanda Vietnam ve Hindistan’da da yetişmektedir.
MUTFAKLARDA
Mercimek ve et yemekleri dahil olmak üzere Hint yemeklerinde ve Güneydoğu Asya mutfağında geniş ölçüde kullanılmaktadır. Zerdeçal, hardal harmanları ve çeşnilere özelllikle de Köri, Grammasalalara rutin olarak ilave edilir. Zerdeçal, hafif aromatiktir ve çok çok hafif bir portakal ya da zencefil kokularına sahiptir.
SAĞLIK:
Sağlık açısından tek değeri içerisinde bulunan Kurkumidir. Bölgelere göre zerdeçalın içerisindeki Kurkumin oranı değişir. Kurkumin zerdeçala aynı zamanda rengini de veren maddedir. Zerdeçalın rengi koyulaştıkça Kurkumin oranı da artıyor demektir. Ortalama yaştaki bir insanın günlük 2,5 g dan fazla zerdeçal tüketmemesi ve tüketilen zerdeçalın kukumin oranının da 4,5 olması gerekir.
Ağır Metal Testinden geçmiştir.
Manyetik tozdan arındırılmıştır.
Fiziksel temizliği maksimum derecede yapılmıştır.
Saf Uçucu Yağları kaybedilmeden üretilmiştir.
Gluten testinden geçmiştir. Gluten Free sertifikalı baharat fabrikasında üretilmiştir (Amerika ve Avrupa Standartları olan max.20 ppm in altındadır).
GDO suzdur. (GMO Free).
Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları ile üretilmiştir.
Üretim ve öğütme sırasında herhangi bir ışıl işlem görmemiştir.
Sterildir.