Bilye Kekik - 50gr
KEKİK (Oregano)
Kekik, Thymusvulgaris denilen Nane familyasından, yavaş büyüyen bir çalının yaprağıdır. Akdeniz Kekiği ve Meksika Kekiği olmak üzere, yaygın olarak iki çeşit kekik vardır. Akdeniz Kekiği, Meksika Kekiği ile karşılaştırıldığında; daha fazla uçucu yağı vardır ve dolayısıyla daha kuvvetli ve daha güzel bir lezzete sahiptir. Meksika Kekiği daha hafif bir tada sahip olması ile beraber daha koyu renkte yapraklara sahiptir. Akdeniz Kekiği; Yunanistan, Türkiye ve İtalya’da yetişmektedir.
MUTFAKLARDA
Kekik genellikle kümes hayvanları ve dolma için, farklı çeşni harmanlarında kullanılmaktadır. Kuzu ve dana eti, yumurtalar, kremalar ve kroketlere ilaveten balık sosları, balık türlüleri ve çorbalar ile iyi gider. Kekik genellikle domates ile eşleştirilmektedir. İncelikli, kuru bir aromaya ve hafif naneli bir lezzete sahiptir.
SAĞLIK
Antibakterial, anti-inflammatory dir. Ayrıca yapılan bilimsel araştırmalarda özellikle; soğuk algınlığı, regl kramplarında, kas ağrısı, yorgunluk, akne, kulak ağrılarında, bağırsak parazitlerinde, bronşit, alerjiler, mide şişkinliği, baş ağrısı ve diş ağrısına iyi geldiği ortaya konulmaktadır.
Ağır Metal Testinden geçmiştir.
Manyetik tozdan arındırılmıştır.
Fiziksel temizliği maksimum derecede yapılmıştır.
Saf Uçucu Yağları kaybedilmeden üretilmiştir.
Gluten testinden geçmiştir. Gluten Free sertifikalı baharat fabrikasında üretilmiştir (Amerika ve Avrupa Standartları olan max.20 ppm in altındadır).
GDO suzdur. (GMO Free).
Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları ile üretilmiştir.
Üretim ve öğütme sırasında herhangi bir ışıl işlem görmemiştir.
Sterildir.