Focaccia
- Pastane Grubu
- Türkiye
FOCACCİA
Gluten alerjisi yada hassasiyeti olan herkesin güven ile kullanabileceği Aterna Focaccia ekmeği özellikle Aterna Zeytinyağı, biberiye ve kuru domates sevenlerin gözdesi bir İtalyan ekmeğidir.
İçindekiler: Pirinç unu, topyako nişasta, domates kurusu, instant maya, biberiye, tuz.
*Gluten miktarı 20 mg/kg`ı geçmez.
Gerekli Malzemeler; 200 ml ılık su, 3 yemek kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı: Su ve Zeytinyağını karıştırıp, üzerine bir paket Aterna
Focaccia Un Karışımını ekleyiniz. Mikserde önce 1 dk. düşük devirde, sonra 4-5 dk. yüksek devirde çırpınız. Eliniz ile de yoğurabilirsiniz. Homojen bir hamur haline geldikten sonra hamurun mayalanması için üzerine bir bez ile sararak sıcak yerde 1 saat bekletin. Yağlı kağıt koyduğunuz geniş tepsinize mayalanan hamura zeytinyağ sürüp yayın. Önceden 180 derede ısıttığınız fırında 15-20 dk. pişirin.
Pişen ekmeği fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Ekmeğiniz servise hazırdır.