Fırında Hindi

aterna tarifler 5

Malzemeler: Hazırlanışı:
   
1 bütün hindi - Fırını 165 dereceye ayarlayın.
¾ bardak Aterna Zeytinyağı - Hindiyi geniş bir fırın kabına yerleştirin.
4 diş sarımsak - Zeytinyağı, sarımsak, fesleğen, adaçayı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın.
2 çay kaşığı kuru fesleğen - Zeytinyağı karışımını fırçayla hindinin yüzeyine iyice sürün.
1 çay kaşığı kuru adaçayı - Fırın kabının dibine suyu ekleyin ve 3-3 buçuk saat pişirin.
1 çay kaşığı tuz - Hindiyi fırından çıkardıktan sonra 30 dakika bekletip öyle kesin.
½ çay kaşığı karabiber - Afiyet olsun :)
2 bardak su