Ev Yapımı
Ketçap
Malzemeler: |
Hazırlanışı: |
|
|
¼ su bardağı Aterna Taş Baskı Zeytinyağı |
- Kırmızı soğanı doğrayıp, tuz ve 2 çorba kaşığı Aterna Taş Baskı Zeytinyağıyla kavurun. |
3 dilimlenmiş diş sarımsak |
- Küçük bir kesenin içine kekik, biber, kişniş ve rezeneyi koyun. |
1 doğranmış kırmızı soğan |
- Pekmez, sirke ve baharat kesesini kavurduğunuz soğanların içerisine ekleyin. |
3 çay kaşığı tuz |
- Domatesi, suyu ve şekeri de ekleyip kaynatın, kaynadıktan sonra 2 saat boyunca düşük ateşte pişirin. |
Yaklaşık 14-16 kutu püre domates |
- Daha sonra keseyi tencerenin içinden çıkarın. |
1 ½ su bardağı su |
- Pişmiş olan ketçabınızı blender yardımıyla iyice püre haline getirin. |
1 su bardağı şeker |
|
2 yemek kaşığı pekmez |
|
1 bardak beyaz balzamik |
|
1 demet kekik |
|
1 tutam karabiber |
|
1 tutam kişniş tohumu |
|
1 tutam rezene tohumu |
|
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.